המאבק שהסתיים בהחלטה מפתיעה: האם תישאר ללא מזונות לבנה בן ה-16

פסק דין: בית המשפט דחה תביעת מזונות עבור בנה של אישה במסגרת מאבק גירושין

במסגרת מאבק גירושין מכוער בין בני זוג, דרשה האישה שהאב ישלם לה מזונות חודשיים עבור בנם המשותף, בן ה-16, המתגורר אצלה. בתחילה נענה בית המשפט לבקשתה וקבע מזונות זמניים בגובה של 1,800 שקלים בחודש. לאחר מספר דיונים, ולאחר שפרקליטת האב, עו"ד אור דהן, הוכיחה כי בפועל הקטין נמצא עם האב ולא עם האם, קבע בית המשפט כי האחריות ההורית תועבר לאב. כמו כן, נקבע שזמני השהות יהיו בהתאם לרצון הקטין, שכן הוא בן 16 ולפיכך רשאי להכריע על גורלו. משכך, בוטלו גם דמי המזונות.

כעבור מספר חודשים הגישה האישה בקשה לשינוי האחריות ההורית ולפסיקת מזונות קבועים. במסגרת הבקשה טענה האישה שלמרות שנקבע שהבן ישהה זמנית באחריות האב, הוא למעשה שוהה אצלה לאורך רוב ימות השבוע וישן בביתה. בנוסף, טענה שהכנסתה החודשית נמוכה מאוד והיא נזקקת לשירותי סעד, בעוד האב משתכר היטב כעצמאי.

עו"ד אור דהן, שייצגה את האב, סתרה את טענות האישה והציגה תמונה שונה לחלוטין. היא טענה שהאישה מטעה את בית המשפט, וכי עד לאחרונה הבן שהה בבית האב כל ימות השבוע ואף לן בו, והאב משלם עבור כל הוצאותיו. עו"ד דהן הוסיפה כי הבן, שעומד למלאו 17 בקרוב, מתפרנס בכוחות עצמו, ולכן הדרישה למזונות איננה ברורה.

מתשובות האם בדיון התברר שהיחסים בין הבן לאביו הדוקים, והאב דואג לצרכיו השונים – טלפון סלולרי, סוני פלייסטיישן, ביגוד והנעלה, ואוכל בכל יום בקפיטריה של בית הספר. עוד עלה מהדיון שלבן יש חשבון בנק משלו והוא משתמש בכספים אותם הוא מרוויח בעבודה לבילויים ולמילוי צרכיו האישיים. לאחר שמיעת גרסאות הצדדים, פסק בית המשפט כי למרות השוני הרב בין הגרסאות, שני ההורים מסכימים שבנם חולק את זמנו בין שניהם ולן בבית האם. יחד עם זאת, הבן פוגש את אביו לפחות מספר פעמים בשבוע, והאב מעורב בחייו. לפיכך, האחריות ההורית נקבעה כמשותפת וזמני השהות יהיו שווים בין האב לאם.

עו"ד דהן ציינה כי על פי פסיקת העליון, כאשר מתקיימים זמני שהות שווים והכנסות ההורים זהות, לא ייפסקו מזונות. במקרה של פערים בין הכנסות ההורים, המזונות ישולמו על ידי הצד שמרוויח יותר לצד שמרוויח פחות. לדבריה, מדובר בפסק דין חשוב, המבהיר כי כאשר זמני השהות בין ההורים שווים, הדבר מייתר את הצורך בתשלום מזונות, גם אם הלינה מתבצעת במקום אחד. הפסיקה הנוכחית מהווה נקודת ציון חשובה בהבנת זכויות וחובות ההורים בכל הנוגע לאחריות הורית משותפת. החלטות מסוג זה עשויות לשמש כתקדים במקרים דומים בעתיד, תוך דגש על חשיבות מעורבות ההורים וזמני שהות שווים בתהליך הגירושין.

עו"ד אור דהן, צילום: משרד אור דהן

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן