אלי פלדשטיין קמב"צ לשעבר בצה"ל הוא אחד החשודים בפרשה הביטחונית

אלי פלדשטיין, צילום ארכיון: דובר צה"ל

פרשה ביטחונית חמורה עם חשד להדלפת מידע מסווג מצה"ל או ספין תקשורתי נוסף נגד ראש הממשלה? 

אלי פלדשטיין, צילום ארכיון: דובר צה"ל
אלי פלדשטיין, צילום ארכיון: דובר צה"ל

בזמן שמדינת ישראל מתמודדת עם איומים חיצוניים וביטחונה עומד בסכנה לאור מקרי ריגול רבים שב"ה חלקם נחשפו לאחרונה, מתבררת חשיפת פרשה ביטחונית חדשה, כך לפי גורמים במשרד הביטחון. בפרשה זו מעורבים גורמים מתוך מערכת הביטחון, אשר על פי החשד היו מעורבים בהדלפת מידע רגיש מתוך מערכות צה"ל, דבר העלול לסכן את ביטחון המדינה. אחד החשודים המרכזיים הוא אלי פלדשטיין, קצין מבצעים לשעבר ביחידת דובר צה"ל.

חשיפת זהות החשוד בפרשה הנוכחית מול אי חקר האמת בפרשיות אחרות

בזמן בו בצבא לא חוקרים מי הדליף את הסרטון הערוך והמגמתי נגד לוחמי כוח 100 שהופקדו על שמירת מחבלי הנוחב'ה והעליל על הלוחמים, ובמקביל נמשך צו איסור הפרסום על אזרח שהתחזה לקצין והסתנן לפיקוד דרום בפתיחת המלחמה מסתבר שיש מי שמנסים לפעול במהירות על מנת להרים פרשה חדשה נגד ראש הממשלה נתניהו.

בהחלטה שנמסרה מבית המשפט בראשון לציון על ידי השופט מנחם מזרחי, הוסר חלקית צו איסור הפרסום, אשר עד כה מנע את חשיפת פרטי המעורבים בפרשה. החלטה זו מאפשרת לפרסם את שמו של החשוד הראשי, אליעזר פלדשטיין, וכן את תפקידו ותולדות עיסוקו בצה"ל. יחד עם זאת, נותרו פרטים מהותיים אודות הפרשה אשר אינם ניתנים לפרסום, מחשש לפגיעה בחקירה ובביטחון המדינה.

כיצד החלה החקירה?

חקירת הפרשה החלה בעקבות פרסום תקשורתי ומידע פנימי שנאסף בשב"כ ובצה"ל, אשר העלה חשד משמעותי כי מידע רגיש ומודיעיני מסווג נלקח והוצא ממערכות הביטחון בצורה לא חוקית. הדלפה זו עלולה לסכן את יכולתם של גופי הביטחון להשיג את מטרותיהם, כולל שחרור החטופים ואיסוף מודיעין חיוני כחלק ממטרות המלחמה.

מאמצים משולבים לחקר האמת

חקירת המקרה הינה תוצר של שיתוף פעולה בין מספר גורמים מרכזיים: השב"כ, צה"ל ומשטרת ישראל, אשר ניהלו תחילה חקירה סמויה ומקיפה. בהמשך, עם התקדמות החקירה והתחזקות הראיות, נפתחה חקירה גלויה בה נעצרו ארבעה חשודים, כולל פלדשטיין. מדובר בחקירה מדוקדקת ורגישה במיוחד, וזאת בשל החשש לפגיעה חמורה בביטחון המדינה ובמקורות המידע החיוניים להגנה על ישראל.

דברי השופט על חשיבות שימור צו איסור הפרסום

השופט מזרחי, שבחן את חומרי החקירה ואת התנהלותה, ציין בהחלטתו כי החקירה מתבצעת באופן ענייני ומקצועי ויש לאפשר לה להתנהל עד תום. השופט הדגיש כי ביטול צו איסור הפרסום באופן גורף עלול להוביל לפגיעה ממשית בחקירה ובחקר האמת, ובכך לערער את ביטחון המדינה. לכן, השופט החליט להשאיר חלק ניכר מהפרשה חסוי, תוך שהוא מבטיח שהחקירה תתנהל תחת פיקוח שיפוטי.

השלכות הפרשה על ביטחון המדינה

אם יתברר כי ההדלפה אכן התבצעה כחשד, עשויות להיות לה השלכות חמורות על ביטחונה של ישראל. דליפת מידע מסווג לגורמים שאינם מורשים, במיוחד בזמן של לחימה, עלולה לחשוף מקורות רגישים, לשבש את פעולותיה של מערכת הביטחון ולסכן את חייהם של חיילים ואזרחים. הפרשה, שעדיין בעיצומה, מזכירה לציבור את חשיבות השמירה על סודיות במסגרת תפקידים ביטחוניים ואת ההשלכות הקשות שיכולות לנבוע מהפרת אמון בתחום זה.

תוספת שכר משמעותית של 10% והטבות: אלו העובדים שייהנו בישראל – כיף

 

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן