נפגעתם בתאונת דרכים והנהג נעלם? כך תובעים פיצוי מקרן קרנית

נפגעתם בתאונת דרכים והנהג חמק – את מי תובעים?

פציעה בתאונת דרכים היא אירוע טראומטי ומבלבל, ובמקרים בהם הנהג הפוגע נעלם או אין ביטוח חובה, המצב מסתבך אף יותר. פירמת עו"ד חיים פרנק, המתמחה בנזקי גוף, מבהירה כי ישנם תהליכים מורכבים לקבלת פיצוי מקרן קרנית, הקרן הציבורית שנועדה לסייע לנפגעי תאונות דרכים ללא ביטוח זמין.

סיפור מקרה אמיתי: יהונתן – נפגע תאונה שחמק ממנה הפוגע

יהונתן (שם בדוי), בן 16 מאשדוד, נפגע בתאונת דרכים כשחצה מעבר חצייה בדרך ללימודים.

נהג הרכב שהתנגש בו, איש מבוגר, עצר בצד, הרגיע את יהונתן והציע להסיע אותו לבית הספר. יהונתן ביקש מהנהג את פרטיו והנהג רשם לו את שמו ואת מספר הטלפון על פתק.

יהונתן היה המום וכאוב ולא רשם את מספר לוחית הרישוי של הרכב. הוא ניגש למזכירות בית הספר וסיפר מה קרה לו. מזכירת בית הספר דאגה שהוא יצלצל למשטרה וידווח על התאונה. חבריו הגיעו ותמכו בו. המחנכת ראתה שהוא צולע ודאגה שיסיעו אותו הביתה. בערב, הוריו של יהונתן טלפנו לנהג הפוגע והתברר שהמספר לא מחובר. ליהונתן ומשפחתו אין דרך להגיע אל הנהג שחמק.

הוריו של יונתן פנו למשרד עו"ד חיים פרנק והופתעו לגלות כי גם במקרים כאלה ניתן לקבל פיצוי דרך קרן "קרנית"

יהונתן מתמודד עם נזקים גופניים בעקבות התאונה.

האם יש לו את מי לתבוע כדי לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לו?

החוק לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי הזכאות לפיצויים ניתנת באמצעות ביטוח חובה. במקרה שבו לא ניתן לאתר את הנהג הפוגע ולהגיע לחברה המבטחת בביטוח חובה, ניתן לתבוע את קרן קרנית, שדואגת לנפגעים שלא יכולים לקבל פיצוי מחברות ביטוח. הקרן ממומנת מכספי הציבור. חלק מהפרמיות שחברות הביטוח גובות מועברות לקרן.

קרנית היא תאגיד ציבורי שמפצה נפגעי תאונות דרכים, שאין בידם לתבוע, במקרים של נזקי גוף כתוצאה מ:

  • תאונות פגע וברח.
  • נפגעים מרכב שהיה נהוג ע"י נהג חסר רישיון נהיגה.
  • נפגעים מרכב גנוב.
  • נפגעים מרכב שנעשה בו שימוש בניגוד לתנאי הפוליסה.
  • נפגעים ע"י רכב ללא ביטוח (עקב אי תשלום הפרמיה).
  • נפגעים מרכב שהיה מבוטח בחברת ביטוח שנכנסה להליכי פירוק.

האתגרים:

במקרה של יהונתן, הסיפור מעט מורכב. קרן קרנית טענה כי לא בוצעה "שקידה סבירה" מצידו של יהונתן לאיתור הנהג הפוגע. המונח מתייחס לדרישה מהנפגע לנקוט צעדים סבירים כדי לאתר את פרטי הנהג ולא לפנות ישירות לקרן.

עוד טענו בקרן כי התאונה לא התרחשה כלל. היה צורך להביא לעדות את החברים, המורה ומזכירת בית הספר ששמעו את סיפורו של יהונתן מיד אחרי התאונה ולהשיג תיעוד מצולם של מה שהתרחש.

דגשים:

  •  אל תתלבטו אם לבקש סיוע רפואי – אתם מרגישים שאתם יכולים להתמודד עם הכאב אחרי תאונה? שוקלים לנוח יומיים ואז לחשוב מה לעשות? לא מומלץ. חשוב שיהיה תיעוד מפנייה שלכם לטיפול רפואי סמוך עד כמה שניתן לאחר התאונה. אם לא תעשו זאת, הצד הנתבע יוכל לטעון שהנזק אינו קשור לתאונה מאחר שלא התלוננתם בסמוך לתאונה.
  • התשלום לעו"ד הוא על בסיס הצלחה – התשלום לעורך הדין הוא אחוז מסוים מהפיצוי המתקבל. כל שעליכם לעשות הוא לבחור בעורך.ת דין עם ניסיון עשיר בתביעות נזיקין, שיידע להשיג את הפיצוי המגיע בחוק. התשלום לעו"ד, ייגזר מהסכום שיושג.
  • תיעוד ודיווח – חשוב מאד שתאספו פרטי קשר של עדים לתאונה ותדווחו מיידית למשטרה על המקרה. במידה ולא תיעדתם ולא הייתם בחברת מישהו שתיעד, ניתן לפנות למוקד העירוני ביישוב בו זה קרה, ולבקש תיעוד ממערכת המצלמות העירונית. חשוב לזכור שתוך 30 יום ממועד התאונה, התמונות כבר עשויות להימחק על ידי העירייה.

מאחר ויהונתן דיווח למשטרה על התאונה והציג לקרנית את המאמץ הסביר שעשה לאיתור הנהג הפוגע ובנוסף, הביא עדים שחיזקו את גרסתו, לאחר תהליך ארוך, הוא קיבל בסופו פיצוי מקרנית והצליח לממש את זכויותיו.

עו"ד חיים פרנק:

"על נפגעי תאונות דרכים לדעת, שיש להם זכויות וחשוב למצות אותן. רבים מלקוחותינו לא מודעים כלל לקרן קרנית, שקיימת, כדי להבטיח פיצוי לנפגעים שלא יכולים לקבל פיצוי מחברות ביטוח. לכן כדאי לפנות לעורך דין שיוכל להנחות ולסייע בתהליך. השגנו ממערכת המצלמות העירונית "מוקד רואה" שפועלת באשדוד, תיעוד מצולם של האירוע והבאנו עדים ותיעוד רפואי סמוך למועד התאונה. אני שמח שבסופו של דבר, הצלחנו להשיג ליהונתן את המגיע לו ולעזור לו להשתקם".

החוק שישים סוף לפיגועים?

צלם: לוטן bprd

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

דילוג לתוכן