פרש המשטרה הצליף במפגינה – וייאלץ לשלם לה פיצוי

בית משפט השלום בתל אביב גזר שלושה חודשי מאסר על תנאי על שי פרץ, שוטר רכוב שסוסו דרך על רגלה של מפגינה והכה אותה שוב ושוב במושכות – וישלם לה גם פיצוי. השופט: "קו הגבול בין שימוש בכוח סביר לאלימות מיותרת חייב להיות חד וברור"

בית משפט השלום בתל אביב גזר שלושה חודשי מאסר על תנאי על שי פרץ, שוטר רכוב ששירת ביחידת הפרשים של משטרת ישראל, בגין תקיפת מפגינה במהלך הפגנה סוערת בתל אביב בשנת 2023. כמו כן, נפסק כי פרץ יפצה את המתלוננת, יעל ראובני, בסכום של 2,000 שקלים.

לפי הכרעת הדין, במהלך פינוי המפגינים מנתיבי איילון, רכב פרץ לעבר ראובני וסוסו דרך על כף רגלה. בהמשך, תוך שימוש במושכות, הצליף לעברה מספר פעמים – כולל פגיעה בפניה ובפלג גופה העליון. פרץ כפר באשמה אך הורשע לאחר שמיעת הראיות.

בית המשפט דחה את בקשתו לבטל את ההרשעה

בהליך גזר הדין, פרץ ביקש את ביטול ההרשעה תוך שהוא מצביע על עברו הביטחוני ושירותו הצבאי, כולל שירות מילואים ממושך בעזה. אך השופט איתן קורנהאוזר קבע כי לא הונחה כל תשתית ראייתית לפגיעה ממשית בעתידו של הנאשם כתוצאה מההרשעה, וכי "אין מדובר במקרה שבו ניתן לוותר על הרשעה מבלי לפגוע בשיקולי ענישה אחרים".

השופט: "הרשעת הנאשם משרטטת קו גבול ברור"

השופט הבהיר כי על אף הרף הנמוך יחסית של האלימות, חומרת הפגיעה נובעת מהקשר – שוטר המנצל את כוחו מול אזרחית. "הרשעת הנאשם משרטטת קו זה באופן בהיר ומודגש", נכתב בגזר הדין. "המשטרה אמורה להגן על שלום הציבור, לא להפיל חיתתה על הסביבה".

הגנה: שירות משמעותי, מפקדים לשעבר העידו

במהלך הדיונים העידו לטובתו שני קצינים לשעבר – רפ"ק אדם ג'יבלי ורפ"ק ישראל סבג – שהדגישו את תרומתו רבת השנים של פרץ למשטרת ישראל. פרץ עצמו טען שמדובר ב"טלטלה קשה" עבורו וביקש להמשיך לשרת, אך כאמור, בית המשפט לא שוכנע להקל בעניינו מעבר לרף התחתון.

השופט קבע כי פרץ ירצה שלושה חודשי מאסר רק אם יעבור עבירת אלימות נוספת תוך שנתיים. כמו כן, עליו לשלם את הפיצוי לנפגעת בשני תשלומים – ב־3 באוגוסט וב־3 בספטמבר. הצדדים רשאים לערער על גזר הדין תוך 45 יום.

דו"ח שוק העבודה: הנשים תפסו פיקוד, הגברים מגויסים – והבנייה תקועה

צילום: דוברות המשטרה

אהבתם את הכתבה? שתפו...

מה חדש?

תפריט נגישות